Alfabeta Online: trainingen & community

Lekker Spellen, Lekker Schrijven. We doen het samen!

Community voor liefhebbers en professionals

In onze community "LOS met taal" is plaats voor iedereen die de Nederlandse taal een warm hart toedraagt. LOS staat voor Leren, Oefenen en Spelen met de Nederlandse taal. We delen ezelsbruggen, taalweetjes, taaltips en taalblunders. Spelenderwijs steek je veel op en het is gezellig. Kom kijken!

Cursus spelling Nederlands

Onlinetrainingen / E-learning

De prijswinnende Alfabeta-trainingen ... online!

De dt van de week

Werkwoordspelling is en blijft lastig. Of je er goed of slecht in bent, of je wel of niet een training volgt of hebt gevolgd: regelmatig blijven oefenen is aan te raden. Je moet het bijhouden. Een makkelijk hulpmiddel daarvoor is onze "dt van de week". Elke week een opgave werkwoordspelling, bijeengebracht in de "dt-database", en eens in de maand een werkwoordentoets.
Onlinetraining Nederlands opfrissen

Zoek de Fout

Elke taalfout is er één te veel. Het tast je imago aan en dat wil je echt niet. Je moet je taalkennis bijhouden. Een handig hulpmiddel is een abonnement op "Zoek de Fout". Elke week een taalopgave met daarbij de vraag: hoeveel fouten zie je: één of geen? Plus elke maand een taaltoets. 

Lekker Spellen

Het liefst wil je geen omkijken hebben naar je spelling, toch? Gewoon lekker opschrijven wat je wilt, zonder spelling opzoeken of zinnen omgooien en zonder onzekerheid. Wij helpen je daarbij met ons programma Lekker Spellen.

Dit zeggen onze cursisten:

"Legt op een interessante en duidelijke manier de stof uit. Goed verzorgd en to the point."

spellingcursus ervaring testimonial
Anneke V.

"Erg leerzaam. Veel aspecten werden weer aangehaald en opgefrist. Het lesmateriaal is duidelijk. De oefeningen waren nuttig om te maken."

grammaticatraining testimonial
Rob M.

"Veel geleerd, ook instinkers waar ik mij niet van bewust was."

spellingcursus ervaring testimonial
Niels K.