Levenkracht of levenskracht?

Levenkracht of levenskracht?

In de Escher-tentoonstelling in Den Haag hangt het kunstwerk Levenkracht. 
Levenkracht.
Zonder tussen-s.


Waarom noemde Escher dit werk Levenkracht en niet Levenskracht? Heeft hij hier iets mee bedoeld? Heeft hij iets anders willen uitdrukken, iets speciaals? Is hij behalve beeldend kunstenaar ook woordkunstenaar?

Wie het weet, mag het zeggen.

Op internet wordt maar één keer over dit kunstwerk geschreven en daar wordt het Levenskracht met tussen-s genoemd. Zelfs ook op het bijschrift direct onder een afbeelding van het kunstwerk. Daardoor komt Levenskracht pal onder de titel Levenkracht op het kunstwerk zelf te staan. Wonderlijk toch?

Spelling training

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen