Taalprijsvraag: ben jij al geprikt?

Taalprijsvraag: ben jij al geprikt?

Test je kennis van de Nederlandse taal en win!

In de opgave hieronder zie je een stukje tekst waarin ten minste één taalfout staat. Spoor de fout(en) op, zet ze met verbetering in een mailtje en zend dit naar Alfabeta Taalprijsvraag. Als jouw antwoord goed is, maak je kans op een boekenbon ter waarde van 25 euro. De laatste winnaar is: Tineke Hoekstra uit Arnhem. Zie hier het antwoord op de taalprijsvraag TikTokTrump.

[BEGIN OPGAVE]
Nederland heeft miljoenen dosissen vaccin besteld. De eerste vaccins waren voor het personeel wat in de acute zorg werkt, zoals IC-verpleegkundigen en ambulancepersoneel. Wanneer ben jij aan de beurt?
[EINDE OPGAVE]

Mail ons je oplossing.

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Anja Straatman
Door

Anja Straatman

op 18 Jan 2021

het personeel dat

Mieke-Winnubst
Door

Mieke-Winnubst

op 03 Feb 2021

Dank je wel voor het antwoord, Anja! Als er weer een nieuwe Taalprijsvraag verschijnt, krijg je via persoonlijke mail te horen of jouw antwoord fout of goed, volledig of onvolledig is.

Diana van Arnhem
Door

Diana van Arnhem

op 02 Feb 2021

Nederland heeft miljoenen dosissen vaccin besteld. De eerste vaccins waren voor het personeel dat in de acute zorg werkt, zoals IC-verpleegkundigen en ambulancepersoneel. Wanneer ben jij aan de beurt? antwoord: dat i.p.v. wat

Mieke-Winnubst
Door

Mieke-Winnubst

op 03 Feb 2021

Beste Diana, dank je wel voor het antwoord.! Als er weer een nieuwe Taalprijsvraag verschijnt, krijg je via persoonlijke mail te horen of jouw antwoord fout of goed, volledig of onvolledig is. Althans, als we je mailadres hebben. Laat je dat nog weten? Anders gewoon deze blog in de gaten houden en dan zie je vanzelf een nieuwe Taalprijsvraag verschijnen, inclusief het antwoord op de huidige prijsvraag.

Reactie plaatsen