Taalprijsvraag: niet bij de rechtbank weg te slaan

Taalprijsvraag: niet bij de rechtbank weg te slaan

Test je kennis van de Nederlandse taal en win!

In de opgave hieronder zie je een stukje tekst waarin ten minste één taalfout staat. Spoor de fout(en) op, zet ze met verbetering in een mailtje en zend dit naar Alfabeta Taalprijsvraag. Als jouw antwoord goed is, maak je kans op een boekenbon ter waarde van 25 euro. De laatste winnaar is: Renate Hoeks uit Breda. Zie hier het antwoord op de taalprijsvraag Nikkies blik.

Nieuwe opgave

schrijftraining op maat

Weet je nog dat we het in het vorige blog hadden over het werkwoord sueën? Dat bracht me op Johnny Depp. Dat is immers iemand die het sueën niet kan laten.

[BEGIN OPGAVE]

Johnny Depp sueët zich suf. Twee derde van de nieuwsberichten over hem gaan over rechtzaken rondom vermeende mishandeling van zijn ex-vrouwen. Het is bijna Kerst: vrede op aarde … not!

[EINDE OPGAVE]

Mail ons je oplossing.

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen