Taalprijsvraag: gered!

Taalprijsvraag: gered!

Zoek je nog een vakantiebestemming? Misschien is deze schitterende Thaise grot een idee? In de grot bevinden zich kristallen die afhankelijk van het licht van kleur veranderen. Het lijkt wel een sprookje!
Dat dacht het Thaise voetbalteam dat op 23 juni een teamuitje naar deze grot maakte ook. Ze bekeken de ruimte die we op de foto zien en gingen vervolgens de grottengangen verkennen. Met de ons allen welbekende gevolgen.

[BEGIN OPGAVE]
De grootste prestatie van een voetbalteam vond niet plaats op het WK in Rusland, maar in een grot in Thailand. De minionderzeeër van multigetalenteerde Teslaondernemer Elon Musk hoefde niet te worden ingezet; de voetballertjes verlieten de grot op eigen kracht. Super stoer!
[EINDE OPGAVE]

Antwoord

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen