Taalprijsvraag: klerevent wint van takkewijf

Taalprijsvraag: klerevent wint van takkewijf

Test je kennis van de Nederlandse taal en win!

In de opgave hieronder zie je een stukje tekst waarin ten minste één taalfout staat. Spoor de fout(en) op, zet ze met verbetering in een mailtje en zend dit naar Alfabeta Taalprijsvraag. Als jouw antwoord goed is, maak je kans op een boekenbon ter waarde van 25 euro. De vorige opgave bleek heel lastig! Er waren maar heel weinig goede inzendingen; vier om precies te zijn. De boekenbon is verloot onder deze vier inzenders. Een eervolle vermelding voor Agnes Korebrits, Sylvia Minke en Jolanda Bronsvoort. De prijswinnaar is: Nienke Laane-Pals uit Den Helder. Zie hier het antwoord op de taalprijsvraag Niet bij de rechtbank weg te slaan.

Nieuwe opgave

Eindelijk is de slepende rechtszaak voorbij! Johnny noemt Amber een takkewijf, Amber Johnny een klerevent en een pokkenkerel etcetera, maar nu is de soap opera voorbij en kunnen we allen weer verder met ons leven.

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen