Taalprijsvraag: Nikkies blik

Taalprijsvraag: Nikkies blik

Test je kennis van de Nederlandse taal en win!

In de opgave hieronder zie je een stukje tekst waarin ten minste één taalfout staat. Spoor de fout(en) op, zet ze met verbetering in een mailtje en zend dit naar Alfabeta Taalprijsvraag. Als jouw antwoord goed is, maak je kans op een boekenbon ter waarde van 25 euro. De laatste winnaar is: Mike Hoogenoord. Zie hier het antwoord op de taalprijsvraag Ben jij al geprikt?.

[BEGIN OPGAVE]
Nikkie is zo zwaar gemake-upped, dat je een uitdrukkingsloos gezicht zou verwachten. Maar wie schetst mijn verbazing: haar blik zit vòl expressie! Ik zeg: maak die meid showhost. Dat wordt geheit een hit.
[EINDE OPGAVE]

Mail ons je oplossing.

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen