Taalprijsvraag: nootkreet

Taalprijsvraag: nootkreet

De snaaimaanden zijn weer aangebroken. Wij lazen een noodkreet van iemand die verslaafd is aan de ultieme sinterklaaslekkernij. Het aantal taalfouten daarin paste goed bij het aantal calorieën in de desbetreffende lekkernij, namelijk … VEEL. Zie jij ze?

[BEGIN OPGAVE]
“Een zak kruitnootjes bij Kruitvat voor 49 cent! Voor dat geld kan je ze toch niet laten leggen? Ik prop ze met beiden handen tegelijk me mond in. Vinje het gek dat ik al weer bijna een kilo ben aangekomen?”
[EINDE OPGAVE]

Antwoord

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen