Taxi Maxi: knal!

Taxi Maxi: knal!

Taxi’s zijn internationaal makkelijk te herkennen door de kleurencombinatie zwart-geel. Daarom noemen ze in sommige landen geverfde blondines taxi’s. Immers: geel haar met zwarte uitgroei.

 

 

Maxima is zo’n taxi. Ze maakte bij ons furore met haar geelgeverfde haar met fikse zwarte uitgroei. Het stond haar geweldig!

 

 

 

 

Waardigere haarkleur
Inmiddels is Maxima wat ouder en daarbij past een waardigere haarkleur. Tijdens corona kwam het grijs op. Zij heeft dit aangegrepen en de geelheid gedowntuned.

Gele strokenjurk
Hetzelfde deed ze overigens met haar gele strokenjurk: bij de eerste draagbeurt knalgeel, bij de tweede keer dragen een afgezwakt geel. Klik hier voor de foto.
 

Grappig toch, wat je met taal kunt doen: nepblondines taxi’s noemen. Je moet er maar opkomen!

PS: knalgeel
Even over het woord knalgeel. Zo op het einde van het jaar kom je knal natuurlijk vaak tegen, in de betekenis van ‘krachtig, plotseling ontstaand, enkelvoudig geluid’. Als je het voor een bijvoeglijk naamwoord zet, kan het verschillende dingen betekenen:

  • dat iets heel bijzonder is: een knalidee, een knalfuif
  • dat iets in zeer hoge mate aanwezig is: knalgek, knalverliefd
  • (bij kleuren) fel: knalgeel, knaloranje

Wij zijn natuurlijk allemaal knalverliefd op Maxima, onze knal-Oranje (betekenis 1)!

Over de schrijver
Als klein meisje vond Mieke Winnubst spelling en grammatica al interessant. Moeilijke woorden schrijven, de kofschip-regel toepassen ... ze smulde ervan. Daarom ging ze Nederlandse Taalkunde studeren en heeft ze er haar werk van gemaakt. Direct na haar afstuderen in 1992 begon ze met haar eigen bedrijf Alfabeta Tekst en Training. Zij en haar trainers reizen het hele land door om mensen te trainen in het correct en aantrekkelijk schrijven. En met succes! Alfabeta-cursisten zijn dankbaar en enthousiast en Alfabeta is al jaren op rij Beste Opleider van Nederland.
Reactie plaatsen